usjussi

Musta aukko

Käänteinen aika ja toinen universum.

Moni on saattanut kokea unessaan sen, että minua viedään pitkää valotunnelia pitkin johonkin tuntemattomaan, toiseen aikaan, kunnes avautuu valtava valokokonaisuus ja uusi maailma.

Aivan nuoruudessani koin tuon asian useasti  ja aloin miettiä, mitä tuo saattaisi tarkoittaa. Uskomatonta kyllä päädyin samaa päätelmään kuin tiedemies Hawkins olematta tiedemies.

Toinen jo todettu asia on se, että ajalla ja kaikella, molekyyleilläkin ja kaikella muullakin olevalla on vastailmiö, jotka kuomoavat toisensa. Sen tyyppistä tekniikkaa on jo käytetty mm. autojen äänieristyksissä, jolloin ulkoa tuleva ääni poistuu "vastaäänellä" kokonaan.

... eli "tuolla toisella puolella" kello käy vastakkaiseen aikaan samaan tahtiin kuin aikamme täällä kasvaa aikojen alusta lähtien ajattelee Hawkins.

Stephen Hawkingilta hurja väite: Mustista aukoista pääsee toiseen universumiin

 

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016060821696137_ul.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sitä vastaääntä käytetään myös turpakäräjillä äänekkään mölinän hillitsemisessä? Eli avioparit ovat keksineet saman jo Aatamin ajoista lähtien.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Ari

Oletko tutustunut Hawkinsin poikkitieteellisiin ajatuksiin niinkuin tuo linkkikin on yksi niistä ?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olen seurannut ja lukenut pari kirjaa hänen aivoituksiaan. Mustassa aukossa on kuulemma karvojakin. Hämmästyttävää minusta on, että mies sanoi alkuun, että musta aukko imee kaiken ja eikä sieltä ole paluuta. Nyt sama sälli sanoo, että musta aukko onkin "taivaan portti" eli sieltä avautuu kokonaan uusi maailma.

En ole koskaan epäillyt häntä enkä epäile nyt, koska en ole noista asioista itse perillä. Mutta jos todella noin on niin se antaa monille kysymyksille kelvollisen vastauksen.

Tuohon äänijuttuun vielä, että savolaisten keksimä huutomoottori on sitten ollut aivan huipputekniikkaa. Huutomoottori, eli keskimoottorivene jonka moottoriäänen ylitse yrittävät isäntä ja emäntä keskustella kauniisti toisilleen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Jep Jep, vire veneessä ja vene vireessä!

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Itse asiassa koko maailmamme mikä lie uninenversumimme sijaitsee juuri parhaillaan ns. mustassa aukossa. Huomenna se tipahtaa poies sieltä savannille. Ja sittisontiainen kieputtaa sen sitten poikasilleen ravinnoksi ;D Kierrätystä parhaimillaan, ja niin kaunista ;D

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

En tiedä, onko siellä toisella puolella kelloa, joka kävisi toiseen suuntaan. Aikahan etenee jonnekin suuntaan, vai eteneekö sittenkään.

Väitän, että aika ei etene minnekään. Ajankulku on ihmispolon keksimä suure, kun ei ole muutakaan keksinyt ilmiölle. Itse aika ei kulu, ei, liiku, eikä aikaa itseasiassa ole universaalisesti olemassakaan. Ajan hengen etsintä on yhtä hankalaa, kuin kysymys siitä, mitä oli ennen isoa paukkua.

Entä jos ei ole aikailmiötä olemassa. Mitä sitten on kiihtyvyys, hidastuvuus ja nopeus. Eikö niitäkään ole olemassa. Ovatko ne kaikki suureita, jotka imiskunta on keksinyt selittääkseen tuntemattomia ilmiöitä.

Nonnii siitäs saitte pohdittavaa, elämmekö sittenkin suurta pysähtyneisyyden aikaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Auringot kiertävät siellä vastapäivään, eli eihän se muuten ole mahdollista, kun aikaa ei tosiaan ole, kuin ihmisten apumittarina. Aika on jonkinlainen viive, jota mitataan kelloilla, tiimalaseilla tai vaikkapa auringon jättämän varjon avulla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Itse asiassa Stephen Hawking on viime aikoina nimenomaan perääntynyt 40 vuoden takaisesta kannastaan, jonka mukaan mustan aukon kautta olisi päässyt toiseen universumiin. Sen sijaan hän uskoo nyt, että informaatio voi periaatteessa päästä takaisin aukon haihtuessa. Siihen liittyvät ne karvat:

http://www.nytimes.com/2016/06/07/science/stephen-...

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Inhimillinen käsityskyky liikkuu näissa asioissa enemmäkin filosofisella tasolla kuin tieteen antamissa faktoissa.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Tieteen faktatkin ovat muunnosherkkiä. Ajan myötä vanhoja tiedetotuuksia kuolee ja ne korvataan uusilla ja mahdollisesti pysyvämmillä. Virikkeitä riittää filosofioinnille.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ajan todellisuus johtuu kahdesta entropiasta, mutta mikä on energian ja informaation suhde?

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Tilaan yhen ROMmin lisää, niin homma ratkeaa, tai sitten räjähtää.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Sitä puhutaan että mustan aukon kautta voisi kulkeutua ties vaikka minne mutta vähemmän on juttua siitä että olisiko liikenne aukoissa kaksisuuntaista. Jos esimerkiksi on ihan oikeita ufoja olisivatko tulleet mustan aukon kautta. Ja voiko olla niin että kun ufo tai joku muu tulee ja sitten näkee millaista on meno maapallollamme palaa mitä pikimmin takaisin sinne mistä tulikin.