usjussi

Älä osta mitään tietoteknistä laitetta ellet saa palvelua siitä käyttövalmiina

Olen uusinut läppärin, tulostimen, tabletin, kännykät ja vaimo myös osan.

Myyjä osaa myydä, mutta hän ei kysy sanallakaan heti-käyttövalmiudesta. Ja se onkin isompi ongelma kaikkine tietoturvineen jne…

Läppärin sain toimimaan kohtuullisesti, mutta tietoturva sopimuksen mukaisesti ei ollut asentunut päälle. Tuli kasapäin ohjeita painaa nappulaa ja toista. Soitin TeliaHelppiin ja sain asennukset ilmaiseksi: he mokasivat. He pääsevät ID- tunnuksella suoraan koneelle. Siinä oikaistiin myös muutama muu juttu.

Tulostin toimii omin neuvoin, mutta älä paina tulostus jonossa "keskeytä" näppylää, koska se jää päälle vaikka poistat jonossa olevia tulosteita eikä tulostin toimi.

Tabletti vaati gmailin uudelleen käytön, kun sitä ei oltu käytetty. Miksi hel… ssä ?

Tietoturva ei ollut myöskään asentunut päälle sopimuksesta huolimatta, vaan tuli litania painaa sataa eri näppylää. Voi ”huttu”.

Eli "tukka pystyssä" tänä aamuna marssittiin myymälään ja 15 min. ja he panivat asetukset kuntoon ja hommat heti toimimaan.

Vaatikaa myyjältä ostotilanteessa se, että hän panee asetukset ym.. paikalleen, että härveli on toimintakunnossa per heti.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Kovin on tuttu tilanne. Haasteita tuo myös se, että tulee ostettua laite kerrallaan (tietokone, tulostin, skanneri, kamera, modeemi, välikaapeli, adapteri jne.) kun halvalla saa tai entinen hajoaa. Neuvonta antaa ohjeet korkeintaan Windows järjestelmälle, esimerkiksi Linux Mintistä ne eivät ole kuulleetkaan. (Mint on nopea, kevyt ja ilmainen; käynnistyy alle 10 sek).
Piti siirtyä Moi’sta takaisin Saunalahteen, kun en saanut verkkoa pelaamaan Huawei modeemilla heidän ohjeillaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kyllä sitä kokonaisuuden kasaan laittamista myydään palveluna jos niin haluaa. Sitä palvelua saa kun ostaa kokonaisuuden IT-palveluyrityksiltä, ne kun elää työmyynnillä.

Jos ostat jostain marketista niin ei ne sitä palvelua pahemmin myy vaan niitä laitteita ja ehkä sopimuksia ohjelmalisensseihin.

Jäi hämmentämään mikä on "tietoturvasopimus" joka tarvitsi jotain asentumista. Et kai sekoita asioita että jokin ohjelma tarkoittaisi tietoturvaa?

Mikään ohjelma ei tuo tietoturvaa tai huolehdi tietoturvallisuudesta. Itse sitä huolehditaan varmuuskopioinnit, turvalliset salasanat, pidetään salasanat jemmassa, rajataan oikeudet, huolehditaan siitä että kaikki turva-aukot päivittyy automaattisesti ja aika ajoin tarkistetaan että näin myös tapahtuu eikä jonkun vian takia jää reiät tukkimatta. Tuota hyysäämistä voi myös ostaa palveluna.

Suurin työ on lähinnä käyttöönotossa. Sen jälkeen toimivat vuosia ilman hyysäystä.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Tapaus oli uudesta kännykästä sekä tabletista sekä niiden sovittamisesta muihin härveleihin sekä tietoturvasta, joka kuului dealiin. Tabletissa myös hävinneen gmailin esiin kaivamisesta toimintaan jne. joka vaadittiin tabletin käyttöönotossa.
Olisi tarvinnut painaa ensin "sataan" näppylää saada tietoturva asennettua jne.

Meni hermot.

Marssittiin heti aamulla DNA-myymälään. Ja kas 20 min. kaikki asennettiin ilmaiseksi paikalleen ja hommat ovat kunnossa.

Itselleni aikaisemmin ostetun läppärin pani tomintakuntoon myyjä, jolla oli oma firma. Ei maksanut mitään, ja kävi asentamassa kotona kaikki paikalleen siirtäen kaikki entisen masiinan tiedostot uuteen.

Vaatikaa tämä palvelu ostaessanne, jos tuottaa itselle harmaita hiuksia.

Eräs asiaa tunteva kertoi, että nämä suuret tavaratalot myyvät vain rautaa, hällä väliä saako asiakas ne toimimaan.

Joskus olen käyttänyt TeliaHelpin maksullista palvelua, jossa he pääsevät ID- tunnuksella suoraan koneelle. Toimii kuin mummon potkukelkka.